Hur det hela började

Jag har haft spaniels sedan 1980. Då fick jag en Cocker spaniel av mina föräldrar efter många års tjatande.. Sen kom nästa Cocker, en hane som jag tävlade både på utställning, viltspår och jakt med. Det var SEUCH Marimias Delicate-Decor.

Jag började jobba som kennelflicka på Brigadoon 1989 och blev totalt förälskad i rasen. Efter det var det bara Engelsk Springer Spaniel som gällde. När mina favorithundar på Brigadoon parades fick jag en tikvalp på foder ur den kombinationen. Det var SU(u)CH Brigadoon CB Country Girl. Hon blev starten på kennel Clewellyn..

I vår första egna kull, som födds 1996,  sparade jag hanen Clewellyn Romeo. Han blev fullcertad med toppvinster för flera engelska rasspecialister.

Jag hade länge beundrat en svart/vit tik som hette CH. Hunting Habit Miss Bonney  och när hon skulle paras tingade jag en valp. Extra kul att jag fick vara med och bestämma hane. I den kullen föddes Lisa , CH. Hunting Habit's Islay of Clewellyn. Hon var och förblir hunden med stor H i mitt liv. Lisa fick tre kullar och en dotterdotter till henne, Clewellyn Cassini, såldes till kennel Hunting Habit och har fått två kullar där. 

Jag har tävlat mina hundar inom utställning, viltspår och jaktprov. Det har gett mig många härliga möten med hundar och människor genom åren.

Det blev fem stycken kullar med ESS. Jag tar bara en kull valpar om jag själv ska spara en valp, därför har det inte blivit så många kullar.

Mina barn är uppväxta med hundar och jag är så glad att dom delar mitt intresse och att vi hjälps åt.

2012 miste jag min älskade Lisa, SEVCH Hunting Habits Islay Of Clewellyn. Hon är hunden i mitt liv och jag saknar henne fortfarande ❤

2013 kom en ny ras in i vårt liv. Några år tidigare hade jag träffat Marita och Kenneth Eliasson , kennel Cantab och deras underbara Norfolkterriers en midsommarafton. Där och då bestämde jag, att en sån vill jag ha. 

Efter mycket väntan fick vi äntligen hämta hem lilla Nora, på Alla Hjärtans dag 2013. Hon förändrade livet totalt 😀 ❤

Ett varmt och innerligt TACK till Blanka Rutberg, kennel Getrilla för att jag fick förtroendet att köpa Nora ❤

Blanka Rutberg med sin älskade Tilda i famnen.
Norfolkvärlden har förlorat en klok, ödmjuk och underbar person. Du är saknad Blanka ❤️

Blanka Rutberg med sin älskade Tilda i famnen.
Norfolkvärlden har förlorat en klok, ödmjuk och underbar person. Du är saknad Blanka ❤️