Att leva med Norfolk terrier !

En Norfolk terrier gör aldrig något halvhjärtat. Dom älskar människor, tävlar agility och jagar katter med samma passion!   Clewellyn Yule Edition fotad av Caroline Lindstedt

En Norfolk terrier gör aldrig något halvhjärtat. Dom älskar människor, tävlar agility och jagar katter med samma passion! Clewellyn Yule Edition fotad av Caroline Lindstedt

På Alla Hjärtans dag 2013 hämtade vi hem lilla Nora. Sen dess har livet inte vart sig likt...

Att en sådan liten hund kan sprida så mycket glädje är helt otroligt. Charmig, pratsam, busig och viljestark på en och samma gång.

Rasens fördelar:

En Norfolkterrier kan hänga med på allt och är lycklig vad som än händer, bara den får vara tillsammans med sin familj. Rasen är mycket social och mår inte bra av att lämnas ensam. Noffen är generellt en frisk och sund ras som lever länge. Ofta trivs dom i flock och vi är många som har minst två eller fler Noffar hemma.

Rasens nackdelar:

Det är inte ovanligt att dom vill jaga bilar, mopeder och cyklar. Det kan sluta riktigt illa. Här måste man vara mycket tydlig med, att det är absolut förbjudet.

Vissa individer är mer intresserade av att jaga ex. katter, rådjur och harar. Då får man tänka sig för vart man väljer att ha sin hund lös. Samt att man tränar kontakt och "skvallerträning" med sin hund redan från början.

Bor du i ett villaområde / tätbyggt område så måste du ha staket runt tomten. Noffen stannar inte kvar på tomten när grannar, katter och andra hundar osv. passerar förbi !

Många äldre Norfolkterrier har problem med mycket tandsten. Detta kan förebyggas med regelbunden tandborstning, så vänj valpen tidigt vid detta. 

Clewellyn Yule Edition visar rasens livsglädje och aptit på livet. Ludde tränar och tävlar agility med fart och stil tillsammans med sin ägare Kickan Karlsson.
Foto: Jörn Bohlin

Clewellyn Yule Edition visar rasens livsglädje och aptit på livet. Ludde tränar och tävlar agility med fart och stil tillsammans med sin ägare Kickan Karlsson.
Foto: Jörn Bohlin