Vardagstrimning av Norfolkterrier

För att bli en duktig trimmare måste du våga trimma fel eller för mycket i början. Det är mitt allra bästa tips 🙂

Här har jag att lagt in några bilder för att visa hur du kan vardagstrimma din hund själv. Allt handlar om att dra bort de längsta stråna med ca 1-2 veckors mellanrum.

Min filosofi har alltid varit att det inte gör något om man trimmar sin hund "fel" i början. Pälsen växer garanterat ut igen och då är det bara att börja om och trimma på ett annat sätt och se om det blir bättre. 

Sen måste man lära sig sin egen hunds pälskvalite och hur fort pälsen växer ut igen på olika ställen. 

Att planera och trimma en Norfolkterrier inför utställning tar flera månader. Var ute i god tid och be din uppfödare om hjälp. Jag använder messenger och youtube för att skicka filmer och foton på hur trimningen går till. Många valpköpare bor väldigt långt bort, men med modern teknik så kan  man ändå hjälpa till. Det tycker jag är varje uppfödares skyldighet. 

Samla ihop några utställningsfoton på riktigt snygga Norfolkterriers och ha dem som en mall på hur resultatet ska se ut när trimningen är klar.

Längst ner på denna sidan finns fotot som jag själv har som mall. ❤

  • Mina hundar jobbar samtidigt som jag klipper klorna på dom. En godis för varje klo i början, sen när det funkar bra så är det en godis / tass.

  • Men för att få en godis måste hunden sitta helt lugnt och inte ta godisen för än jag lagt den framför henne och sagt varsågod. Då får hon ta godisen. Sen gör vi om samma procedur för nästa klo.

  • Trimsten till vänster och en örontrimkniv till höger. Jag använder trimstenen till 99%.

  • En slät sax och en effileringsax för att trimma tassar, svansen och runt anus. En fin kam för att kamma ur underull och krypande fästingar under sommarsäsongen. En liten karda är mycket användbar. Svarta borsten använder jag mest på utställningar.

  • Ta en liten tuss med päls och dra loss dom allra längsta stråna som sitter löst. OBS! Dra alltid medhårs annars gör det jätteont !! Sitter hårstråna fast är pälsen inte mogen att dra ännu.

  • Fortsätt att dra dom längsta stråna, som sitter löst. Detta gör man med ca 2-3 veckors mellanrum om man vill ha en fin päls hela tiden. Detta gör också att pälsen blir mer lätt-trimmad än om man gör det ex 2 ggr om året. Jag vet att det ofta står att dom behöver trimmas ca 2 ggr/ år men det stämmer inte. Då hinner den stackars hunden gro igen totalt och det blir en plåga att trimmas. Minst 1 gång i månaden är lagom enligt mig..

CH. Kinsridge Top Tip
Martha är rasens cc-rekordhållare och har vunnit BIR på Cruft’s tre år i rad.
Hon är helt fantastiskt vacker och trimmad till perfektion !!
Foto: Anne Johnsen