Att leva med Norfolk terrier !

På Alla Hjärtans dag 2013 hämtade vi hem lilla Nora. Sen dess har livet inte vart sig likt..

Att en sådan liten hund kan sprida så mycket glädje är helt otroligt. Charmig, pratsam, busig och viljestark på en och samma gång.

En Norfolkterrier kan hänga med på allt och är lycklig vad som än händer, bara den får vara tillsammans med sin familj. Rasen är mycket social och mår inte bra av att lämnas ensam.

Naturligtvis har rasen även nackdelar. Det är inte ovanligt att dom vill jaga bilar, mopeder och cyklar. Det kan sluta riktigt illa. Här måste man vara mycket tydligt mot sin hund, med att det är absolut förbjudet. 

Många äldre Norfolkterrier har problem med mycket tandsten. Detta kan förebyggas med regelbunden tandborstning, så vänj valpen tidigt vid detta. 

Jag vill rikta ett innerligt TACK till Anne Johnsen  kennel  Adorabel, Anette Erlandsson  kennel Trollängen, Marita Eliasson  Kennel Cantab, för all hjälp och för att ni välkomnade mig in i rasen med öppna armar ❤️ 

I dagsläget har jag 3 st Norfolk tikar här hemma. Dom har fått egna sidor där du kan läsa mer om dem. Nora, Alice och Clara.

Oscar tränar utställning med Clara.